Kollumerkatloop op vrijdag 26 april 2024

26 april 2024: de 21-ste editie van de Kollumer Katloop

Vrijdag 26 april 2024 is het weer zover: de jaarlijkse editie van de KollumerKatloop. Dit jaar alweer voor de 21-ste keer!! De Katloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als de vorige keren 2 afstanden te lopen : 6,4 km en 13,8 km. Verder is er voor de jonge lopers een scholierenloop, die om 18.00 uur begint, ook in de Voorstraat. Deze scholierenloop is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen van Kollum en omstreken. Om alvast in de sfeer te komen en goed voorbereid te starten is er ook dit jaar voor de scholierenloop een gezellige gezamenlijke warming up. Deze warming up begint om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. Zorg dat je op tijd erbij bent! De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van Balanza Beweegcentrum uit Kollum.

Deelname aan de scholierenloop is gratis. De andere lopers betalen € 10,- per persoon (via de site www.kollumerkatloop.nl), ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 km loopt. Inschrijving op de dag zelf kan ook maar is 2 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bij Sporthal vanaf 18.00 uur. Alle deelnemers aan de 6,4 en 13,8 km krijgen een aandenken mee. De opbrengsten van de Katloop gaan, na aftrek van de kosten, naar Fonds Gehandicaptensport. Behalve de deelnemers, leveren sponsoren, vrijwilligers en de scholen een belangrijke bijdrage aan het resultaat. Bij de vorige editie in 2023 deden zo’n 230 lopers en 140 scholieren mee en kon de Rotaryclub Lauwersland 2000 Euro overmaken naar ons goede doel. We hopen deze mooie aantallen ook dit jaar weer te halen. Lopen is niet alleen gezond, het is ook leuk. Je loopt in een mooie omgeving en bent tegelijkertijd goed bezig voor het Fonds Gehandicaptensport. We rekenen dus op je komst!!

Wie meer informatie wil hebben kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl. of mail ons op : info@kollumerkatloop.nl

De Kollumerkatloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *