Kollumerkatloop op vrijdag 22 april 2022

22 april 2022: de 19de editie van de Kollumer Katloop

Vrijdag 22 april a.s. is het weer zover: de jaarlijkse editie van de Kollumer Katloop. Dit jaar alweer voor de 19de keer!! Vanwege de Corona pandemie zijn de edities van 2020 en 2021 helaas niet doorgegaan. Voor dit haar 2022 hebben we echter goede hoop dat hij wel doorgaat. De Katloop vindt normaal plaats tijdens de gezellige Kollumer Katdagen, inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving. Het is op dit moment nog niet zeker of de kollumerkatdagen wel doorgaan maar dat weerhoudt ons niet. De Katloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als de vorige keren 2 afstanden te lopen : 6,4 km en 13,8 km. Verder is er voor de jonge lopers een scholierenloop, die om 18.00 uur begint, ook in de Voorstraat. Deze scholierenloop is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen van Kollum en omstreken. Om alvast in de sfeer te komen en goed voorbereid te starten is er ook dit jaar voor de scholierenloop een gezellige gezamenlijke warming up. Deze warming up begint om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. Zorg dat je op tijd erbij bent! De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van Balanza Beweegcentrum uit Kollum.

Deelname aan de scholierenloop is gratis. De andere lopers betalen € 9,- per persoon (via de site www.kollumerkatloop.nl), ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 km loopt. Inschrijving op de dag zelf kan ook maar is 1 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bij Sporthal vanaf 18.00 uur. Alle deelnemers aan de 6,4 en 13,8 km krijgen als aandenken een mooi Techno-loop shirt mee. De opbrengsten van de Katloop gaan, na aftrek van de kosten, naar Fonds Gehandicaptensport. Behalve de deelnemers, leveren sponsoren, vrijwilligers en de scholen een belangrijke bijdrage aan het resultaat. Bij de vorige editie in 2019 deden zo’n 250 lopers en 140 scholieren mee. We hopen deze mooie aantallen ook dit jaar weer te halen. Lopen is niet alleen gezond, het is ook leuk. Je loopt in een mooie omgeving en bent tegelijkertijd goed bezig voor het Fonds Gehandicaptensport. We rekenen dus op je komst!!

Wie meer informatie wil hebben kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl. of mail ons op : info@kollumerkatloop.nl

De Kollumerkatloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.