Kollumerkatloop op vrijdag 26 april 2019

26 april 2019: de 18de editie van de Kollumer Katloop

 

Vrijdag 26 april a.s. is het weer zover: de jaarlijkse editie van de Kollumer Katloop. Dit jaar alweer voor de 18de keer!! De Katloop vindt altijd plaats tijdens de gezellige Kollumer Katdagen, inmiddels een begrip in Kollum en de wijde omgeving. De Katloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als de vorige keren 2 afstanden te lopen : 6,4 km en 13,8 km. Verder is er voor de jonge lopers een scholierenloop, die om 18.00 uur begint, ook in de Voorstraat. Deze scholierenloop is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen van de gemeente Kollumerland. Om alvast in de sfeer te komen en goed voorbereid te starten is er ook dit jaar voor de scholierenloop een gezellige gezamenlijke warming up. Deze warming up begint om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. Zorg dat je op tijd erbij bent! De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van sportcentrum Perfect fit uit Kollum.

Deelname aan de scholierenloop is gratis. De andere lopers betalen € 9,- per persoon (via de site www.kollumerkatloop.nl), ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 km loopt. Inschrijving op de dag zelf kan ook maar is 1 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bij Sporthal vanaf 18.00 uur. Alle deelnemers aan de 6,4 en 13,8 km krijgen als aandenken een mooi Techno-loop shirt mee. De opbrengsten van de Katloop gaan, na aftrek van de kosten, naar Spieren voor Spieren. Behalve de deelnemers, leveren sponsoren, vrijwilligers en de scholen een belangrijke bijdrage aan het resultaat. Vorig jaar resteerde een positief saldo van ruim € 1.500,– wat naar Spieren voor Spieren is gegaan. Vorig jaar deden zo’n 250 lopers en 140 scholieren mee. We hopen deze mooie aantallen ook dit jaar weer te halen. Lopen is niet alleen gezond, het is ook leuk. Je loopt in een mooie omgeving en bent tegelijkertijd goed bezig voor Spieren voor Spieren. We rekenen dus op je komst!!

Wie meer informatie wil hebben kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl. of mail ons op : info@kollumerkatloop.nl

De Katloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *